generated by sloganizer.net

maanantaina, marraskuuta 21, 2005

Äly ei riitä tupakointiin

Netissä oli testi, jossa kysyttiin, mitä tupakointi vastaajalle merkitsee. Jos nämä ovat syitä, miksi ihmiset polttavat... minä en tajua. Onneksi en ole koskaan aloittanut, koska lopettaminen näyttää olevan mahdotonta!

Minä olen tarmokas, jos on järkevää tekemistä ja olen nukkunut yöni hyvin ja syönyt hyvin. Jäävätkö nämä ihmiset sänkyyn makaamaan jos eivät saa tupakkaa? Voisiko tuon tavan korvata jollain muulla? Vaikka tekemällä kymmenen haarahyppyä, käärimällä sukkapalloja, leikkaamalla lumitähtiä, syömällä maapähkinävoita tai lakkaamalla huulet oikein nätisti (ei ehkä sovi kaikille miehille korvaavaksi rituaaliksi). Tunnistan kyllä rituaalien tarpeellisuuden ja itse oikein tarkoituksella kehittelen niitä koko ajan. Jos on tottunut jotain tekemään, niin siihen tilalle pitäisi kehittää jotain uutta?

Kaikki (kyllä, kaikki) tupakoitsijat näyttävät minusta levottomilta ja kauhean hermostuneilta. Jos tupakkaa siis käyttää ajatuksen kokoamiseen ja rauhoittumiseen, niin pidemmällä tähtäimellä se ei näytä toimivan. Kannattaisi ehkä parantaa arjen laatua jotenkin, jos siitä on paettava... päivittäin.

Olisi hyvä kyseenalaistaa ihan jokapäiväisiä toimintojaan ja miettiä, mitä tämä hyödyttää. Miten tupakka parantaa elämää?

Jos asialla on arvoa vain hetkellisen nautinnon tuojana... kannattaako sitä jatkaa..? Olisi todella mielenkiintoista ymmärtää tupakoitsijoita, koska mielestäni se on vain iljettävä tapa ja koska itselläni ei ole vastaavaa riippuvuutta, en oikein voi käsittää miltä se tuntuu ihmisestä, jolla riippuvuus on. Miksi ihminen tekee itselleen jotain niin tuhoisaa? Miksi lopettaminen on niin vaikeaa? Sehän tuntuu ihan helpolta tällaisesta ihmisestä, jolla ei ole kokemusta. Tiedän, että vanhempani eivät saa lopetettua tupakointia sitten millään. Ystäväni sen sijaan on lopettanut tupakoinnin ja ollut nyt vuoden polttamatta - oli sitä ennen polttanut vuosikausia. Ja mummini, joka oli polttanut varmaan vuosikymmeniä, onnistui lopettamaan. Se ei siis olekaan mahdotonta!

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Kylläpä sie taas olet agressiivinen! Toimiiko tämä huonojen elämäntapojen suomiminen sijaistoimintona jollekin muulle vitutuksenaiheelle vai kiinnostaako sinua oikeasti muitten (geneeristen) ihmisten asiat? Huu! Relaa! :)

Hanna P. kirjoitti...

Kyllä se tupakka ottaa mua ihan henkilökohtaisesti päähän eikä kyseessä ole mikään sijaistoiminto.
Inhottaa kulkea tupakansavun läpi kaupungilla ja missä ikinä olenkin. Ja baareihin ei voi mennä kun tukka ja vaatteet haisee sitten viikon. Ei ne yhdellä pesulla puhdistu.

Passiivinen tupakointi TAPPAA! Olen marissut asiasta vanhemmilleni viimeiset parikymmentä vuotta.

Ja otin esiin positiivisena asiana että tupakoinnin voi lopettaa... ja että en tiedä itse asiasta mitään, koska en polta. :D

En mää halua että kukaan kuolee johonkin viattomana pitämäänsä arkiseen tapaan. En varmaan voi siihen vaikuttaa, mutta voinpa ainakin valittaa blogissani. :}

Kirjoituksessani oli myös paljon kysymyksiä, siis minä haluaisin ihan oikeasti ymmärtää tämän elämäntavan taustoja ja ihmisen tarvetta siihen. Se ei varmaan ole kovin yksinkertainen juttu, koska suurin osa tupakoitsijoista haluaisi lopettaa, mutta ei pysty (tutkimusten mukaan, mikä lie totuus?).

Anonyymi kirjoitti...

Kaikki tupakoijat tupakoivat vain ja ainoastaan yhdestä syystä; riippuvuudesta. Kyllä siihen tupakoija voi keksiä vaikka mitä verukkeita, rentouttaa, auttaa keskittymään, maistuu hyvältä...
No, mikään niistä ei pidä paikkaansa. Ovatpahan vain laadukkaita defenssimekanismeja ettei tule aivan typerä olo tupakoijalle.

Tupakalle mennään koskaan ollaan riippuvaisia. Ja sitten kun on päässyt kaikista puolusteluista yli, ja ymmärtää että sen tupakanhimon synnyttää tasan se tupakka minkä viimeksi poltit, niin saattaapi hyvinkin tulla lopetettua. Ei kukaan tupakoitsija pidä siitä ahdistuksesta joka syntyy kun nikotiinia ei ole tarjolla. Sitten kun hoksaa että tupakointia jatkamalla ei _ikinä_ pääse eroon siitä tunteesta niin hommat ehkä alkaa muuttua...