generated by sloganizer.net

keskiviikkona, toukokuuta 31, 2006

Annan toisten mä talletella suuret setelit

Tilanne on kaikessa eksoottisuudessaan se, että tilillä on 0,37 €. OYS:n palkkatoimisto osasi kertoa, että tuntilistani oli saapunut myöhässä, niin että palkka menee maksuun vastu 16.6. On se kyllä aika helevetin perseestä (toim. huom: "kohtuutonta ja epäoikeudenmukaista"), että palkkaa saa odottaa yli kuukauden, kun keikat tein 10.-11.5. Ketään muuta ei voi syyttää kuin osastoa, joka on lähettänyt tuntilistat palkanlaskentaan.

Kannattaa aina tarkistaa, kuka oikeasti on syyllinen, ennen kuin lähettää palkkamurhaajia tai kirjepommeja mihinkään. No, ensi kerralla osaan nostaa oikean ihmisen rinnuksista seinälle ja kehottaa kohteliaasti olemaan toiminnassaan vastaisuudessa hieman ripeämpi.

Taloudellisesta näkökulmasta ajatellen opiskelijan elämä on yhtä kituuttamista. Minäkin olen käytännössä pakotettu tekemään töitä - opintotuella ei voi selviytyä. Aina kuun puolenvälin jälkeen on jo rahat loppu. Ja minullakaan ei nyt niin kalliita hupeja ole (tyyliin taas meni 200 € baarissa), vaikka syönkin luomuleipää ja käyn kuntoklubilla.

Eipä ne pikkuhilutkaan, mitä 16.6. tulee, pitkälle auta. Mutta kuitenkin. Olen kurkkuani myöten täynnä tätä persaukisuutta.

LUOJAN KIITOS näistä rahaongelmista pääsee hetkeksi eroon kun työtä on tekevälle 4.6.-31.7. Lomaa tarvisin, että pönttö kestää edessä olevan pimeän talven... mutta epäilemättä elokuullekin tulee työtarjouksia, muutaman päivän lupasin eilen Jameralle ihan sen takia, että vaihtelu virkistää.

Ja latin latia en aio säästää! Kaikki palamaan vaan, voi sitten lämmöllä muistella kesää syksyllä, kun ruinaan kämppikseltä näkkäriä.

Saattaisin olla ihan hajalla tästä rahatilanteesta, ellen pyörisi usvaisessa euforiassa. Tahtoisin kotiin, vaan pitää mennä vielä lounaan jälkeen näyttäytymään työharjoittelussa. Indican "Pidä kädestä kii" soi ja velatkin on saatavia. Minä en kertakaikkiaan voi alistua masentumaan jostain niin maallisesta, minulla on jotain paljon arvokkaampaa. Ja enemmän menetettävää kuin kaikki maailman raha.

1 kommentti:

Mari kirjoitti...

Hei !!!!
juu oys ja palkat ja osastonhoitajat on ihan P... saa odotella keikkatyöstä palkkoja helv... kauan ei ne ajattele että keikkatyötekijäkin tarvitsee RAHAA... olenniin täynnä niitä että gil u.. vitt.. on kait sitä muutakin työtä....