generated by sloganizer.net

keskiviikkona, elokuuta 30, 2006

"Transistori plays Toppilan Tehdas" tänään klo 22.05, TV2

Tänään TV2 klo 22:05 Dokumenttiprojekti: Tulevaisuuden tekijät
Tamperelaisten opiskelijoiden lyhytdokumenttien aiheet vaihtelevat punakapinallisen kakaran muistoista tulikeppitaiturointiin ja lastentarhan näytelmäharjoituksista Toppilan tehtaan soittamiseen. Tuotanto Tampereen ammattikorkeakoulu, taide ja viestintä, 2005.

Transistori plays Toppilan tehdas
Transistori Plays the Factory of ToppilaTransistori plays Toppilan tehdas

Ohjaus: Ilmari Huttu-Hiltunen

Suomi 2006
30 min
Beta SP, Väri

Oululainen perkussioryhmä Transistori sai haasteen soittaa kameraryhmälle hylättyä Toppilan tehdasta sekä itse romusta ja kierrätysmateriaaleista tekemiään soittimia. Visuaalisesti vaikuttava ja mainiolta kuulostava elokuva on tallennettu kuudella kameralla ja kahdellakymmenellä mikrofonilla. Äänimaisema ja tunnelma tuovat mieleen Cleaning Women -yhtyeen alkuajat.

Elokuva välittää kuvan puritaanisen oloisista, lahjakkaista muusikoista ainutkertaisessa ympäristössä. Kuvaus on täsmällistä ja palkitsevaa. Elokuva hyödyntää aidosti tehtaasta huokuvaa teollisuusestetiikka sekä Transistorin soittamiseen ja toistensa kuulemiseen keskittyviä nuoria miehiä. Lopputuloksena on mielenkiintoinen visuaalinen tutkielma yhdessä soittamisesta ja erilaisesta, tehtaan ajan patinan kaiuttamasta soinnista. Vastustamatonta!

RL

Ohjaus: Ilmari Huttu-Hiltunen
Kuvaus: Jaakko Slotte
Leikkaus: Anniina Ojutkangas
Ääni: Rauli Roininen, Mikko Pohjola
Tuotanto: Eveliina Pitkänen
Käsikirjoitus: Ilmari Huttu-Hiltunen

Transistori on innovatiivinen esiintyjäryhmä, jonka esitykset perustuvat rytmiin, liikkeeseen ja voimakkaisiin tunteisiin. Kaikki ääni syntyy yhteisessä improvisaatiossa, soittovälineinä käytetään kaikkea mitä käsille saadaan; tynnyreitä, vanteita, metallia, puuta...

Transistorin kotisivut

Ei kommentteja: