generated by sloganizer.net

torstaina, marraskuuta 30, 2006

Mitä ei erikseen kielletä, on sallittua?

Kello on puoli neljä. Istun eräässä potilashuoneessa Oulun yliopistollisessa sairaalassa. Minun tehtäväni on pönöttää. Onni oli puolellani ja samassa huoneessa on läppäri, jonka avulla olen saanut aikaa tapettua jo runsaasti ja jatkan edelleen vajaan neljän tunnin ajan.

Minulla on vuorokausirytmi. Tämä on eräänlainen sairas ihmiskoe, josta maksetaan osallistujalle yölisineen kaikkineen. En ole tehnyt juurikaan keikkaa ja öitä en yhtään. Voi olla aika mielenkiintoista tuossa vartin yli seitsemän, kun maailman ihanin hakee minut nukkumaan.

Mielialastani kertoo kenties se, että seuraava vitsi meinasi osua ja upota tähän koomaiseen sieluun:

"Mies meni lääkärille valittaen jo pitkään jatkunutta ripuliaan. Lääkäri teki diagnoosinsa, kirjoitti reseptin ja lähetti potilaan apteekkiin. Muutaman tunnin kuluttua lääkäri otti kuitenkin mieheen puhelimitse yhteyttä: "Pahoittelen tapahtunutta, mutta määräsin Teille vahingossa masennuslääkettä", valitteli lääkäri. "No mä jo ihmettelinki, kun oon jo pari tuntia istunut tässä paskat housussa eikä vituta yhtään", mies vastasi."

Mutta olenpa oppinut, että Kaakkurin apteekki on arkisin auki kahdeksaan, uusien pakastimien hinnat ovat semmosesta parista sadasta eurosta ylöspäin, lähin ekopiste on 690 metrin päässä kotoa Tokmannin pihassa, Kaakkurin marketin vieressä on jossakin pizzeria, Pulla-Pirtille on 2,5 km, Oulunsalossakin voi nykyään harrastaa bodycombattia. Toisaalta internetissä pitää kyllä aina olla kriittinen. Että saattaapa tuo olla kaikki ihan potaskaakin, mene ja tiedä.

Marian muuton varrella sain pari palaa Fazerin sinistä, tai saattoi olla tarkalleen kuusi palaa, ja se oli aivan mahtavan ihanaa, siis parasta suklaata. Ei mikään Dajm tai minttukrokantti tai mikään pärjää klassikolle!

Onko kellään myydä pakastinta? Mulla on muuten jäämässä muutossa kodittomaksi melko lailla roinaa, että katellaanpa jos saan tehtyä jotain inventaariota tänne... Tarviiko kukaan webbikameraa? Se on semmonen parilla kympillä KodinAnttilasta ostettu. Ihan paska vehe. Tai siis mun räppänä kone ei kyennyt älyämään sitä, niin että messengerissä alkoi olla kirjoittaminen tuskallisen hidasta jos oli das camera yhtä aikaa päällä... Ja pari valkoista kirjahyllyä, siis semmosta ihan basic "tämä on hylly"-hyllyä. Ja... öö... lautasia ja juomalaseja sekalainen valikoima. Ja varmaan puolikas vaatehuoneellinen jotain rääsyjä, jotka on pakko heittää mäkeen, koska vaatekaappitila pienenee. No mercy.

Hohhoijakkaa. Enpä oo pitkään aikaan valvonut näin myöhään. Tää olis se piste, jossa mää normaalisti viimeistään aattelisin että "ei tässä valvomisessa oo mitään järkeä, mää lähen nyt nukkumaan" ja lähtisin nukkumaan. Mutta ei. Ei se mene niin. Mutta kylläpä näistä yövuoroista vissiin maksetaan ihan kivasti. En kyllä tiedä minkä EU-direktiivin takia tässäkin pitää jonkun pönöttää, pöliää hommaa. Ilman tätä nettiä olisin kuukahtanut sudokun ääreen luultavasti tuntikausia sitten.

Ei kommentteja: