generated by sloganizer.net

keskiviikkona, elokuuta 31, 2005

Onnesta

Eve(ks. ilmiannetut) kirjoitti osuvasti blogissaan siitä, miten melankolia on niin pop. Vähän samoista asioista olen kirjoittanut itsekin. Minua, joka teen tosissani töitä ollakseni positiivinen, elääkseni säännöllistä elämää, ollakseni terve ja saastuttamatta ruumistani tai mieltäni millään sonnalla, katsotaan kieroon. Yritän suhtautua ikäviin asioihin asenteella, että ne menevät ohi, niihin harvemmin kuolee ja sitä paitsi ahdistuksen aiheita jakaantuu tasaisesti kaikille.

Tiedän, että elämä menee ihan hyvin, jos nukun vähintään 8 tuntia yössä (järjestelykysymys), liikun keskimäärin tunnin päivässä (järjestelykysymys) ja syön sillä tavalla kuin elimistölleni on parhaaksi (järjestelykysymys). Jos näitä perusasioita noudattaa, niin ei ole väsymystä, joka usein aiheuttaa ahdistuksen. Syyn ahdistukselle löytää ihan mistä vain väsyneenä. Muuten, liikunta ei vastoin väärää käsitystäsi väsytä. Paradoksaalisesti se antaa takaisin kymmenkertaisen määrän energiaa kuin mitä siihen käyttää.

Jokaisella on syy olla ahdistunut, mutta jokaisella on varmasti myös syy olla onnellinen. Kyse on keskittymisestä, mikä on varmaan todella vaikeaa. Jotenkin kaikki ovat epätoivoisia ja älyttömän levottomia. Tietenkin kaikki on tässä ja nyt, mutta toisaalta, pitäisi voida luottaa maailman jatkuvuuteen ja siihen, että ei ole mitään syytä olla levoton.

Tällä hetkellä sinulla on varmasti jokin ongelma, mutta tiedätkö, ajan kanssa sekin menee ohi. On tietenkin ongelmia, joiden kanssa joutuu elämään loppuelämänsä, mutta niiden kanssa oppii pitämään tasapainoa. Usko pois, tällä optimismia kurkottelevalla ihmisellä on sellaisia riesoja, joita sinä et haluaisi etkä ehkä edes vaihtaisi omiisi. Silti löytyy joka päivä syitä hymyillä. Kurjaa kohtaloa ei auta voivotella - do something about it!

Minä ajattelen kerran postin edessä istunutta pientä koiraa, jolla oli toinen korva pystyssä ja toinen lerpallaan. Siihen kulminoitui jotenkin tämän maailman olemus. Se oli jotenkin niin hauska että en voinut olla ääneen sitä sanomatta.

Hauskaa päivää.

Ei kommentteja: