generated by sloganizer.net

tiistaina, syyskuuta 27, 2005

Eat right, exercise regularly, die anyway.

Kehonhuollossa harjoiteltiin pilatesta ja joogaa. Tiedän että jäisin tosi helposti koukkuun... Jooga on niin haasteellista! Toisaalta en ole enää niin kömpelö kuin joskus aiemmin niin jotain pystyy tekemäänkin. Opettaja kehui, tuli ihan sikahyvä mieli. :) (Kehu lähimmäistäsi tänään!) En minä tiennyt taipuvani sellaiseen. Hee.

En ole harjoitellut nimenomaan joogaa tai pilatesta, bodybalancessa on tietenkin samanlaisia liikkeitä. Ilmeisesti kaikki liikunta tukee muuta liikuntaa. Jumppasin vuoden ennen kuin pääsin juoksemaan. Uusien lajien kokeilu on helpompaa, kun pohjakunto ei ole ihan ala-arvoinen.

Löysin hyvän Yogabasics-sivuston, jossa on paljon asanaohjeita ja kerrottu myös niiden hyödyistä. Pitäisi ostaa parempi jumppamatto kotiin, vanhaa on kissa jonkin verran järsinyt. Voisin iltaisin harjoitella liikkeitä joita tänään opin.

En ole koskaan ollut liikunnallisesti lahjakas. En ole koskaan pitänyt koululiikunnasta. Vihasin koripalloa, jäin pitkien lestadiolaistyttöjen jalkoihin. Minä olin niiden joukossa, jotka valittiin viimeisenä joukkueeseen - lajissa kun lajissa. Koululiikunnan vertaileva ilmapiiri on todella syvältä.

Jos ajattelee, että ei ole kovin hyvä missään, ei pysty nauttimaan mistään. Jokainen voi kehittyä. Jokainen voi onnistua. Jokainen voi löytää lajin, josta pitää. Jokainen voi vapautua ja antaa itselleen luvan nauttia kehonsa käyttämisestä.

Tanssista, ratsastamisesta ja taistelulajeista olen aina pitänyt, mutta niissäkään en ole koskaan ollut keskitasoa parempi. En voisi kuvitella kilpailevani muiden kuin itseni kanssa. Minusta on surullista, että monet ihmiset kammoavat liikuntaa syystä tai toisesta. En usko, että kovin monet sellaiset ihmiset oikeasti pitävät kehostaan - tai ainakin tuntevat pettävänsä sitä, koska liian harvoin tekevät mitään mistä keho nauttisi.
    Enjoy your body, use it every way you can…don’t be afraid of it, or what other people think of it, it’s the greatest instrument you’ll ever own..
    -Baz Luhrmann - Everybody's Free (To Wear Sunscreen)
Liikunnalla on monta merkitystä elämässäni. Se antaa rutiinia ja turvallista pysyvyyden tunnetta (tiedän mitä saan kun menen bodypumppiin - tunti tuttua harjoittelua tutussa paikassa). Se antaa välittömän mielihyvän raukeana olona ja pysyvämmän hyvän olon, kun tiedän että olen antanut jotain itselleni - terveyttä ja hyvinvointia pidemmällä tähtäimellä. Itsetuntoni on parantunut, tiedän pystyväni johonkin. En tunne olevani niin selkärangaton. Tämä vaikuttaa myös muihin elämänalueisiin, kuten opiskeluun.

Ehkä taivun kymmenen vuoden päästä tuohon?



2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Koululiikunta tuhoaa monelta innostuksen urheiluun - itsekin olin aina se, joka valittiin viimeisten joukossa joukkueisiin. En ollut hirmuisen liikunnallinen kouluaikoina ja kestikin kauan, ennenkuin aloin harrastaa urheilua säännöllisesti. Nykyään osaan jo nauttia kuntoilusta, vaikka joukkuepeleihin suhtaudun vieläkin hiukan kitsaasti.

Hanna P. kirjoitti...

Minullakin on sama asenne joukkuelajeihin. Harrastan liikuntaa silloin kun itse haluan, täysin omilla ehdoillani.

Puhuttiin poitsikaverin kans tuossa juuri vähän aikaa sitten että mun pitäisi löytää jokin joukkuelaji jos haluaisin harrastaa liikuntaa todella monipuolisesti. Onhan siinä omat ulottuvuutensa kyllä. Mutta mistähän sitä alottaisi...?