generated by sloganizer.net

lauantaina, toukokuuta 27, 2006

All we need is lightning

Mess & Disaster - Saturday Morning Cleaning Service on saanut kerrankin jotain aikaan! Tosin kaaosta saa aika kauan käsitellä ennen kuin siitä tulee jotain kurilta ja järjestykseltä näyttävää.

Mahtava kesäsade! Ukkonen! Jyrinää!

Kuuntelen Bonnie Raittin levyä Silver Lining, joka on kokonaisuudessaan elämänmakuinen, koskettava, aito, kaunis.

Jaahas, jaahas. Eilen oli kahvipöytäkeskustelua oululaisesta taekwondovalmentajasta, jota vastaan on nostettu erilaisia syytteitä seksuaalisista hyväksikäytöistä. Näköjään Kalevassakin siitä kirjoitetaan. Lajin harrastajien foorumilla käydään keskustelua aiheesta.

KALEVA Kotimaa 27.5.2006
Valmentaja sai syytteet sadoista seksirikoksista
Kihlakunnansyyttäjä Päivi Markus nosti perjantaina syytteet oululaista taekwondovalmentajaa vastaan lapsen seksuaalisista hyväksikäytöistä, seksuaalisista hyväksikäytöistä, raiskauksesta ja raiskauksen yrityksestä.

Syytekohtia on 22 ja asianomistajia 12. Yksittäisiä hyväksikäyttökertoja on ollut vuosina 1997-2005 kaikkiaan 799. Teot ovat tapahtuneet eri puolilla Pohjois-Suomea.

Markus vaatii syytetylle "merkittävän pituista" ehdotonta vankeusrangaistusta.

Jutun käsittely alkaa valmisteluistunnolla Oulun käräjäoikeudessa kesäkuun yhdeksäntenä päivänä. Syyttäjä vaatii oikeudenkäyntiä salaiseksi, koska haluaa suojella asianomistajia julkisuudelta.

32-vuotias syytetty on kiistänyt syyllistyneensä rikokseen. Hänen mukaansa kyse on ollut suhteista, joihin ei ole liittynyt painostusta eikä hyväksikäyttöä.

Mies on ollut vangittuna tammikuusta alkaen. Hänen omaisuuttaan on määrätty takavarikkoon mahdollisten vahingonkorvaussaatavien turvaamiseksi. Valtaosa syytteessä mainituista teoista on tapahtunut silloin kun uhrit ovat olleet 16-17-vuotiaita. Nuorimmat uhrit olivat tekoaikaan 14-vuotiaita.

Kaikki uhrit ovat tyttöjä. Yksikään tutkituista seksuaalirikoksista ei johtanut syyttämättäjättämispäätökseen.

Sekä lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä että seksuaalisesta hyväksikäytöstä enimmäisrangaistus on neljä vuotta vankeutta. Syyttäjän mukaan kokonaisrangaistus voi olla myös yli neljä vuotta, koska syytekohtia näistä rikoksista on useita.

Mieheltä on takavarikoitu kymmeniä tunteja videonauhoja, joille hän tallensi tekojaan uhreiltaan salaa.

Kahdeksan vuotta jatkunut järjestelmällinen hyväksikäyttö paljastui lajin harrastajilta saadun vihjeen ja poliisin oman tiedustelun ansiosta.

Useimmissa tapauksissa kysymys on useita vuosia jatkuneesta hyväksikäytöstä.

Miehen epäillään käyttäneen rikoksissaan hyväkseen omaa arvostettua asemaansa opettajana ja valmentajana.

Miestä epäillään lisäksi useiden satojen tuhansien eurojen talousrikoksista. Jutun tutkinta jatkuu edelleen.

Ei ole lajille kovin hyvää mainosta, tosin olen aiemminkin tavannut muutaman reikäpään (ihmeellisiä elämänfilosofioita, vapaasti lainaten "no mä oon ottanut turpaan ja antanut turpaan"), joka ko. lajia harrastaa. Tietenkin isoon harrastajapopulaatioon mahtuu monenlaista... mutta silti.

Kerran jujutsutreeneissä sensei piti muiden harrastajien edessä puhuttelun yhdelle pojalle, joka oli käyttäytynyt vapaa-ajallaan holtittomasti (tapaukseen liittyy alkoholin käyttöä) niin, että se oli ollut/olisi voinut olla lajille huonoa mainosta. Tämä oli mielestäni todella vastuullista toimintaa ohjaajalta. Se, mitä teemme "omalla ajallamme", leimaa automaattisesti niitä asioita, joita, haluamme tai emme, edustamme. Jokaisen harrastajan, oli laji mikä tahansa, pitäisi se käsittää. Jokainen yksilö kantaa itse vastuun käyttäytymisestään, mutta ohjaajilla on myös jonkinlainen moraalinen vastuu ylläpitää tietoisuutta tästä asiasta.

Olen tavannut Kalevan jutussa mainitun syytetyn sekä hänen pitämällään kurssilla että henkilökohtaisesti. Melkein sukua julkkikselle? En ilmeisesti ollut potentiaalista kohderyhmää.

Silminnäkijän mukaan eräistä treeneistä oli joutunut porukkaa sairaalaan, kun ko. valmentaja oli pistänyt nuoret harrastajat kyykkäämään jalkansa hajalle ja elimistönsä hapoille. Äly hoi.

Miten nuoret tytöt voisi opettaa varomaan kaikenlaisia häiriintyneitä tyyppejä, ilman että heistä tulisi nuoria vihaisia naisia, jotka vihaavat ja pelkäävät kaikkia miehiä jo valmiiksi? Ja miten muuten nuoret voisivat nähdä mikä on tervettä ja mikä sairasta auktoriteetin käyttöä? Mistä uusi, innokas harrastaja voisi tietää mikä määrä jalkakyykkyjä on liikaa, jos valmentaja kerran käskee? Se mikä ei tapa, vahvistaa, mutta on todellakin hyvä muistaa, että liika on liikaa ja voi oikeasti tappaa.

Ei kommentteja: