generated by sloganizer.net

maanantaina, heinäkuuta 24, 2006

Suitset kiristää

Enää neljä työvuoroa, välissä pari vapaapäivää. Tuossa toissayönäkö se oli kun käytiin Jasminen kanssa yöpyöräilemässä, kesäyö meni keuhkojen kautta verenkiertoon, radiossa soi lattarirytmit... paine kattilassa kasvaa sellaiseksi, että kun vapaus lopulta koittaa, voi olla että menen täysin shokkiin enkä tiedä yhtään mitä tehdä.

Maanantaina nukutaan, tiistaina siivotaan, keskiviikkona päästetään piru irti.

Rintamäellä oli alennusmyynti, mies kävi hakemassa juoksukengät. Sen perässä pysy enää mikään. Rintamäki on sunnuntaisin neljään asti auki. Minä en jaksa käydä alennusmyynneissä (istuin ulkona sen aikaa kun mies kävi). Jos tarvitsen jotain, ostan parasta A-luokkaa enkä jotain mikä ei ole muille kelvannut. Olen vähän huono tekemään heräteostoksia, tai siis todella huono. Tiedän mitä haluan ja minulla menee tarpeeksi kauan aikaa senkin etsimiseen, sen sijaan että alkaisin vielä penkomaan rojun seasta jotain mitä ehkä saattaisin mahdollisesti tarvita tai edes haluta.

Hmm... kaikki on hyvin täällä päin. Ollut pari todella hyvää päivää, eikä jeejee-psyykkauksen osuutta asiaan sovi vähätellä. Tai bodypumpin. Eilen raippasin itseni iltavuoron jälkeen vielä 20.15 alkavalle tunnille ja kiitin itseäni jälkeenpäin.

Miehen kanssa ei olla kämisty, päinvastoin aamuherätykset ovat olleet ihan mieluisia ja molemminpuolista huomioonottamista on saattanut tapahtua niin, että valittamisen aihetta ei juuri nyt jaksa etsiä. Tai siis, hirviän rakastunuthan minä olen edelleen, syön kädestä ja palvon maata jalkojen alla. Enemmän näihin parisuhdeasioihin vaikuttaa se, että minä reppana joudun tekemään töitä ja en voi hilpasta missä sattuu yökaudet, ja tuolla yhellä nyt ei ole minkäänlaista käsitystä vuorokausirytmistä.

Tällä hetkellä minua vaivaa suuresti pesemätön vessa. Kenties joudun nyt menemään pesemään sen tahi sieluni ei rauhaa saa. Eilen Jasmi kävi kanssani suihkussa miehen käskystä. Minun mielestä kai Jasmi ei edes haissut pahalle, mutta minkäs teet. En tiedä haiseeko se nyt paremmalle, mutta on se valkoisempi ja pehmoisempi.

Ostin eilen 12 paria sukkia. Sillä hetkellä se tuntui ihan hyvältä idealta. Työkavereille kommentoin sijoitusta "muutenhan ne rahat menee kuitenkin huumeisiin" tukeakseni heidän käsitystään siitä kuin hieno ja viisas ihminen olen.

Pitäisi varata aika jonnekin kauneushoitolaan hemmotteluun.

Mökillä ehdin lueskella kirjaa nimeltä Slow - elä hitaammin. Suomeen voisi hyvin järjestää slow-järjestön "Viimeiset hitaat" (ajatus jopa hetken minua viihdytti). Slow-ajattelusta voi poimia parhaita paloja helpottamaan omaa olemista. Carl Honorá neuvoo nettisivuillaan aloittamaan hidastamisen esimerkiksi näin:

1. Jätä kalenteriisi mieluummin tyhjiä aukkoja, kuin että täyttäisit jokaisen hetken jollakin suunnitelmallisella toiminnalla. Tällainen ajankäytön paineen poistaminen auttaa sinua hidastamaan.

2. Järjestä aikaa päivästä, jolloin sammutat kaikki laitteet, jotka pitävät sinut jännitteessä - puhelimet, tietokoneet, television, radion jne. Käytä tauko istuaksesi kaikessa hiljaisuudessa jossain, yksin ajatustesi kanssa. Tai kokeile meditaatiota.

3. Järjestä aikaa ainakin yhdelle harrastukselle, joka hidastaa sinua, kuten lukemiselle, maalaamiselle, puutarhanhoidolle tai joogalle.

4. Syö ateriasi pöydän ääressä sen sijaan että istut sohvalla lautanen sylissä ja katsot TV:tä.

5. Seuraa aina nopeuttasi, tiedosta nopeutesi. Jos teet jotain nopeammin kuin mitä olisi tarve ihan vain tottumuksen takia, vedä syvään henkeä ja hidasta.

Ei kommentteja: