generated by sloganizer.net

tiistaina, tammikuuta 16, 2007

10 askelta voittajaksi

Jaan kanssanne henkilöstövalmentaja Juhani "Tami" Tammisen kirjoittaman jutun, joka kulkee mukanani kirjanmerkkinä. Tässä, jos missä on JEEJEETÄ.

Mitkä asiat kohottavat suoritustasi, missä tahansa projektissa? Kun valitset yhden näistä tavoitteeksesi, tuloksesi paranevat ja olet mukana voittavassa joukkueessa.

Elämä on valintoja. Se mitä meille tapahtuu, johtuu tekemistämme valinnoista. Joka päivä tekemäsi valinnat ratkaisevat menestyksesi, ja päivittäiset valinnat ovat ratkaisevia. Tekeminen lähtee aina ajatuksesta, tekemistäsi valinnoista. Älä vertaa itseäsi muihin, vaan jalosta omaa osaamistasi!

VALINTOJA

Mieti, millaisia valintoja päivittäin teet:
- Toimin vaiko Halvaannun
- Uskon vaiko Epäröin
- Autan vaiko Estän (mitä minä voin tehdä tämän yhteisön eteen? Minätauti eli sooloilu eli itsekkyys tappaa menestyksen)
- Menestyn vaiko Epäonnistun

1. ASENTEEN VOIMA
Asenne on kovaa henkistä työtä, jonka voimme tehdä tai jättää tekemättä. Oikean asenteen eteen kannattaa ponnistella. Asenne alussa ratkaisee lopputuloksen eli sen toteutuvatko haaveesi. Kokemus, motivaatio tai osaaminen eivät ole ratkaisevia, vaan oma asenteesi. Bisnes tehdään yksityiskohdissa, joita jokaisen vastuulla on.

2. ANNA VASTOINKÄYMISILLE POIKITTAISTA MAILAA
Sinun tehtäväsi on ratkaista ongelmia, ei etsiä väsyneitä selityksiä. Kun suhtaudut vastoinkäymisiin myönteisesti, sinusta tulee vahvempi kuin aikaisemmin. Menestyjä on aina kohdannut urallaan vastoinkäymisiä. Odota mutta älä pelkää vastoinkäymisiä.

3. TARKOITUKSENMUKAISUUDEN TAJUAMINEN
Ymmärrä, mitä olet tekemässä, ja jollet tiedä, kysy, mikä on roolisi joukkueessa, tiimissä, yrityksessä. Keskity oleelliseen. Älä hajota voimiasi. Älä kuvittele olevasi Taika-Jim tai Taika-Dorothy. Joten tee jokaisesta päivästä mestariteos! Tee, älä jätä kesken ja mieti miksi onnistuit tai miksi epäonnistuit.

4. OLE VALMIS UHRAUKSIIN
Jalosta omaa ammattitaitoasi. Jos et ole valmis uhrauksiin, et voi menestyä. Useimmat häviävät organisaatiot ovat pullollaan väkeä, jotka alituisesti valittavat elämän kovuutta. Nämä tyypit syövät innostustasi ja energiaasi. Ole ylpeä siitä, että sinulla on halua uhrauksiin ja itsekuriin.

5. MUKAUDU TAI KUOLE
Ole valmis muutoksiin, jos haluat menestyä. Kun saavutat päämääräsi, älä jää lepäämään laakereillasi. Vaikka sinusta kasvaa osaamisesi ykkönen, keskity edelleen perusasioiden huolelliseen tekemiseen.

6. AJA TAKAA UNELMIASI
Kaikki suuret saavutukset alkavat unelmista. Aseta itsellesi unelmia, tavoitteita. Unelma on innostuksen ja vision polttoaine, joka saa jaksamaan! Unelmat inspiroivat ihmisiä, ne panevat energiasi liikkeelle jokaisena aamuna. Esimerkkinä Danny Lipsasen unelma. "Herään joka aamu kello kuusi, ja näen illan keikan silmissäni loppuvan siihen, kun mammat heittää alushousut lavalle".

7. HERÄTÄ LUOTTAMUSTA
Kaikki ihmissuhteet perustuvat luottamukseen. Opi herättämään luottamusta. Ku osaat herättää toisten luottamuksen, seuraa menestys, jota puolestaan seuraa kohentunut itsetunto.

8. RUOKI ITSELUOTTAMUSTASI
Positiivinen minäkuva kasava vahvasta luonteesta. Miten vahvistat luonnettasi?
- Ole luotettava.
- Sitoudu erinomaisuuteen.
- Huolehdi muista (meidän peli, ei minun pelini)

9. SITOUDU ERINOMAISUUTEEN
Tee kaiki asiat niin hyvin kuin osaat. Ennemmin tai myöhemmin jostakin tulee hyvää palautetta, ja saat hyvän fiiliksen. Seurauksena on, että saat ympäristösi rajattoman kunnioituksen, sillä kaikki haluavat niiden ihmisten seuraan, jotka asettavat itselleen korkeat tavoitteet. Kun lasket tavoitteitasi, keskinkertaisuus astuu ovesta sisään. Muista, keskiverto tarkoittaa sitä, että olet yhtä lähellä huippua kuin pohjasakkaakin.

10. VOITTAJA EI KOSKAAN LUOVUTA
Luovuttaja ei koskaan tiedä, kuinka hyvä minusta voisi tulla!

Ei kommentteja: