generated by sloganizer.net

maanantaina, maaliskuuta 26, 2007

Aurinkoista päivää!

The sun shines and warms and lights us and we have no curiosity to know why this is so; but we ask the reason of all evil, of pain, and hunger, and mosquitoes and silly people.
- Ralph Waldo Emerson

Enpä saanut varattua aikaa mielenterveystoimistosta, kun psykiatrin lausunto ei ollut sinne vielä ehtinyt. Kohtasin ensimmäistä kertaa sen todellisuuden, josta olen kuullut monien mielenterveyspalveluiden apua pyytäneiden suusta, niin että tää on tätä: "soita tuohon toiseen numeroon" ja "sun täytyy odottaa, me soitetaan jos siihen on aihetta lausunnon perusteella". Ei raivostuta edes yhtään, tilanne on tämä mikä on, mutta surkeaa jos huonommassa tilanteessa olevat vetävät itsensä kiikkuun tämmöisen tilanteen takia. Joka tapauksessa se, ettei voida antaa edes aikaa, vaikka kahden viikon päähän, lisää varmasti inhimillistä kärsimystä tässäkin kaupungissa, ja tunnetta että kukaan ei välitä.

Sitä pitää olla tosi kipeä että kukaan tekee mitään asialle. Vältyttäisiin niin paljolta, jos voitaisiin puuttua aikaisemmin. Avun hakemisen kynnys on edelleen monilla liian korkealla, mutta se, että avun saaminen on niin vaikeaa, mutkistaa tilannetta aivan liikaa.

Psykiatrin lausunto varmaan antaa syyn seuranta-aikaa varten ja sitä jään odottamaan. Mutta ne ihmiset, jotka ovat saaneet terveyskeskuslääkäriltä masennuslääkereseptin, voivat jäädä ilman. Seuranta olisi erittäin tärkeää, että nähdään onko lääke oikea vai pitääkö se vaihtaa, onko lääkkeellä vaikutusta, minkälaisia haittavaikutuksia sillä on, aiheuttaako lääkkeen tehoaminen maanisuutta - siihen pitää reagoida. Omassa tapauksessani psykiatri suositteli jatkotutkimuksia tarkkaavuushäiriön poissulkemiseksi - tai tunnistamiseksi. Onneksi oli tämä hyvä psykiatri - muuten homma olisi jo aiemmin jäänyt vaiheeseen. Tällä hetkellä minulla ei kuitenkaan ole mitään hoitosuhdetta mihinkään, taaskaan. Opiskelijaterveydenhuolto veti luukut kiinni ja siirsi vastuun ODL:n psykiatrille, joka taas kehotti MTT:n puoleen, josta taas käskettiin odottaa. No minähän odotan.

Parasta: mielenterveystoimistosta soitettiin minulle myöhemmin (vieras numero, mutta tarkistin Enirosta). Vastasin, naisääni totesi vain "anteeksi väärä numero". Älkää nyt kettuilemaan ruvetko! Melkein naurattaa tämmöinen...

No mutta hei! Sain sentään hiustenleikkausajat varattua minulle ja ihanimmalle. Jo huomiselle! Laitetaan se pää kuntoon ainakin ulkopuolelta, eikös jookos.

Are you upset little friend? Have you been lying awake worrying? Well, don't worry...I'm here. The flood waters will recede, the famine will end, the sun will shine tomorrow, and I will always be here to take care of you.
-Charlie Brown to Snoopy


Maailman Ihanin lähti tekemään hautajaisjärjestelyjä. Jos jotain hyvää tilanteesta haetaan, niin se, että saan popittaa Justin Timberlakea täysillä sen aikaa. Itseasiassa taidan lähteä nauttimaan nyt yhtäaikaisesti Timberlaken vikinästä ja auringonpaisteesta, eli päiväkävelylle!

Ei kommentteja: