generated by sloganizer.net

maanantaina, heinäkuuta 14, 2008

Möhö

Laihdutin pitkänäköisesti seitsemän kiloa ennen raskautta. Olen nyt raskausviikolla 24 ja hoplaa, painoa on tullut jo kymmenen kiloa, joista melkein puolet kuukauden sisään. (Raskausviikkoja on viimeisten kuukautisten alkamisesta laskettuun aikaan 40 viikkoa.) Kyllä siinä silmät muljahti neuvolan puntarille noustessa!

Ennen raskautta laskin kaloreita, syöminen oli kontrolloitua. Olin ylpeä vetäessäni lounaaksi työharjoittelussa kananmunaa ja herne-maissi-paprikaa. Positiivisen raskaustestin jälkeen kalorilaskuri jäi päiväjärjestyksestä ja kaikesta tuli sallittua. Energia tulee salakavalasti kahvipöydistä ja isoista annoksista. Ennen raskautta oli pokkaa kieltäytyä pullasta. Ennen raskautta olisin laskenut viime perjantain Hancock-leffan aikana vedetyt popkornit, Pepsin (joka ennen raskautta oli vielä Max) ja irtokarkit päivän saldoon ja kuluttanut ne juoksulenkillä tai combatissa. Nyt ei paljon riehuta.

Kaksi kaunista yhdessä: liikunnan väheneminen ja syömisen kasvaminen.

"Paino nousee eniten rv 17-24 välisenä aikana ja vähiten se nousee loppua kohden", sanoo jokin vauvanodotusopas. Nyt onkin ruokapäiväkirja täytössä ja liikunnan lisääminen paitsi suunnitelmissa, myös käytännössä. Juttelin eilen pilatesohjaajan kanssa (kyllä, pidin pumpin ja jäin pilatekseen, en ole ihan toivoton tapaus!), joka kannusti reippaasti liikkumaan, oli kuulemma itse vetänyt jumppia äitiyslomaan asti.

Mies ei pysty koskaan käsittämään minkälaista on elää raskaana olevassa kropassa. Olen kuin sidottu pitämään sykkeen alle 150:ssa -minulla se nousee helposti yli-, olemaan rasittamatta itseäni liikaa.
Ei minulla ole mitään pyöreää masua vastaan, jos kertyvä laardi ei olisi terveysriski molemmille osapuolille. On myös masentavaa miten kunto laskee, mutta onneksi sille voi tehdä jotain - ja paljon.

Mutta. On ihanaa tuntea pienet potkut masusta - se on jotain mitä ei voi tietää ennen kuin sen kokee. Laihdutuksen myötä keventyneet rinnat ovat raskauden myötä heränneet uuteen kesään ja kerjäävät niukkaa paitaa päälleen. Tämä on nainen!

Huomenaamulla yhdeksältä pitämään pumppia Oziin. Katotaan sitten kuka ja mitä!


1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Hei, norsun raskaus kestää 22 kuukautta, mieti sitä :)