generated by sloganizer.net

keskiviikkona, lokakuuta 01, 2008

Kunnallisvaalit 2008

Kävin rämpläämässä Ylen vaalikonetta. Kaikenkaikkiaan vaikuttaa aika kepoiselta valita ehdokas pelkästään vaalikoneen 20 kysymyksen perusteella.

Ihmetyttää ehdokkaiden kommenttien puute. Jokaiseen kysymykseen on pystynyt jättämään oman avoimen vastauksen rasti-ruutuun-kohdan lisäksi. Eikö löydy mielenkiintoa tai kykyä perustella vastauksiaan? Sitähän voi sitten olla helposti "jokseenkin samaa mieltä" joka asiassa.

Kirjoitusvirheet! Jostain syystä vaadin ehdokkaaltani riittävää oikeinkirjoitustaitoa tai edes viitseliäisyyttä pyytää joku tarkistamaan kirjoituksensa.

Miksi vaalikoneessa kysytään uskonnollista yhteisöä, mutta ei esimerkiksi siviilisäätyä? Uskonnolliseen yhteisöön kuuluminen tai kuulumattomuus ei kerro arvoista mitään.

On käsittämätöntä, ettei nykyaikana kaikilta kunnallisvaaliehdokkailta löydy kotisivuja, joiden kautta heihin voisi tutustua paremmin.

Kysymys 16. Pitäisi määrätä, että kuntalaisten on lajiteltava kaikki kotitalousjätteensä, vaikka se aiheuttaisi lisätyötä. Täysin samaa mieltä! Ja piiskaa pyllylle niille, jotka edelleen työntävät pahvitölkkejä paperinkeräysastiaan. Minä voin mennä koivuniemen herran kanssa jätekatokseen kytikselle.

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Sen lisäksi vaalikone jättää täysin huomioimatta sitoutumattomat ehdokkaat, jotka eivät ole tehneet vaaliliittoa puolueiden kanssa. Hyi hyi ja piiskaa Ylelle! Ainakin näissä vaaleissa on jälleen sitoutumattomissa se mun ehdokkaani.