generated by sloganizer.net

keskiviikkona, marraskuuta 30, 2005

Agenttikoulutus

Mietin tänään, mikä olisi Suomen oloissa kohtuullinen lähtökoulutus superagentille. Löysin laskuvarjojääkärien koulutuksen, jossa tulee kaikkea oleellista, kuten laskuvarjohyppyä, helikopterikoulutusta, tiedustelukoulutusta vaativissa olosuhteissa ja monenlaista taistelukoulutusta.

Mitä pitäisi tehdä että sinne pääsisi? Minun pitäisi ensinnäkin hankkiutua silmäleikkaukseen, koska näköni on molemmissa silmissä -1,5, joka on auttamattomasti liian huono.

Fyysinen kunto on asia, jota voi parantaa treenaamalla. Pitäisi opetella hyppäämään veteen korkealta ja vetämään leukoja sun muuta miehekästä. Olen aikonut opetella ne joka tapauksessa (leuanvetoa pitäisi alkaa harjoittelemään näillä ohjeilla). Tänä talvena aloitan pitkästä aikaa hiihtämisen. Ja uimatekniikkakouluun menen keväällä. Vähitellen taidot karttuu ja voi hallita uusia lajeja, rohkeesti vaan. Ja kukaan ei ole sanonut ettenkö saisi ihan vapaasti olla totaalisen huono hiihtämisessä ja uimisessa.

Ei, en ole oikeasti niin harhainen että kuvittelisin hakevani jonnekin, olen pasifisti ja armeija on sairas miesten keksintö.

Ehkä agenttitaitoja voi harjoitella ihan vapaaehtoisesti vapaa-ajalla. Uusimmassa batman-elokuvassa käytettiin keysiä, joka näyttäisi täyttävän kaikki ne kriteerit, jotka tekevät minun mielestäni mielekkään taistelulajin. Olen aiemmin harrastanut hokutoryu jujutsua ja se on toinen järkevä laji, mutta siellä kävi aika paljon poikia, jotka eivät kestäneet tytölle häviämistä (ja minähän rakastan vastakkaisen sukupuolen fyysistä nöyryyttämistä). Mutta nyyh, googlettamalla en löytänyt Suomesta mitään asiaa keysistä. Mutta Oulussa voisi harrastaa Muay Thaita tai Krav Magaa. Treenikaveri alkeiskurssille haussa!

4 kommenttia:

Hanna P. kirjoitti...

Tottakai! Varmaan keväällä alkaa seuraava peruskurssi Kamppailuklubilla (Limingantullissa). ;)

Anonyymi kirjoitti...

Sinneppä vaan opettelemaan kuinka tapat ihmisen mahdollisimman tehokkaasti.. Sitä se Krav maga on.

vai että pasifisti.. heheheeh...

- SwattoNintsa

Hanna P. kirjoitti...

Oot ihan oikeassa, taistelulajit on mun ideologian vastaisia, toisaalta. Ihan oikeastikin, eikä vain vitsillä.

Vastustan kuitenkin ehkä enemmän järjestäytynyttä valtioiden välistä teurastusta kuin yhden hengen agenttileikkejä. :)

On se silti aika sairas harrastus. Etenkin lajit, joissa korostetaan ystävällisyyttä ja kohteliaisuutta. Ei sinne rakastelemaan mennä vaan turpiin vetämään!

Pidän brutaaleista lajeista, joissa korostuu käytännöllisyys ja tilannekohtaisuus. Ehkä kärsivällisyyteni ei riitä opettelemaan muuta. En myöskään arvosta lajeja, joissa palvotaan jotain henkilöä ja "kumarretaan kuville", yök yök.

Anonyymi kirjoitti...

Niin.. Eihän mulla mitään ongelmaa ole jos haluaa harrastaa fyysisen tai henkisen kunnon ylläpitämiseksi. Itsepuollustustaito on kuitenkin varsin hyvä taito kaikinpuolin kunhan vielä pää pysyy mukana että sitä käyttää vain itsepuollustukseen.


Kuten varmaan vaan tiedät niin Krav maga on Israelilainen taistelulaji jossa enimmäkseen pyritään tekemään vastustaja toimintakyvyttömäksi ja yleensä pysyvästi eli pyritään tappamaan.

Moisilla taidoilla ei Suomessa tee mitään muuta kuin kehuskella baareissa.

Mutta jos kiinnostaa niin mikäs siinä :) Ei se kiellettyäkään ole.

- Swatninja