generated by sloganizer.net

perjantaina, toukokuuta 16, 2008

Adagio

Laiska suoritus on tietojenkäsittelyn termi, joka tarkoittaa asian laskemista tai siihen reagoimista vasta kun siihen on tarvetta, mutta ei aikaisemmin. Laiska suoritus on synonyymi tarvepohjaiselle suoritukselle.

Ihan miten vaan, mua laiskottaa. Käytin tänään monta energiaa vievää ajatusta hankalan yhtälön miettimiseen. Kun mies on työtön ja eletään toimeentulotuella, ei ole mitään hyötyä ponnistella parantaakseen elintasoaan samalla kun yrittää opiskella ja valmistua. Ei ole järkeä valvoa yövuorossa, jos se taloudellisen tilanteen kannalta on yhtä tyhjän kanssa.

Itsellä kun ei työnsaanti olisi mikään ongelma (ja saattaisi kiinnostaa hiukka enemmän kuin puiseva tutkimussuunnitelman räpeltäminen), niin tämä menee nyt ihan väärin. Voisiko tuo mies tehdä mun opinnäytetyön ja puuttuvan työharjoittelun ja olla alkutalven maha pystyssä ja synnyttää, niin minä lähtisin tällä välin hakemaan elantoa?

Saattaapi laiskottaa myös siksi, että kuuden viikon työharjoittelu on ohi, ja sellaisen rupeaman loppuminen aiheuttaa aina tietynlaisen pingotteen laukeamisen. Äly ei sitä vielä tajua, mutta ruhollisesti tuntuu, että voisi laittaa kuulokkeet päähän ja katsoa pari jaksoa Top Cheffiä ja America's Next Top Modelia.

Ei saa nyt vaatia paljon. Huomenna on jumppajatkokoulutukset ja tosiasiassahan ne ovat aika yllättävä rääkki tälle pitkän ajan vain lösönneelle kropalle. Jospas siitä saisi uutta ryhtiä ja alkaisi opparin kirjoittaminenkin tuntua iisiltä biisiltä. Sitten kun sen tekee niin on valmistuminen lähellä ja sitten saa mennä niihin oikeisiin aikuisten töihin.

Ei kommentteja: