generated by sloganizer.net

maanantaina, joulukuuta 10, 2007

Syränveret kiehuu

Enpä ole pitkään aikaan tuntenut tällaista kombinaatiota. Hämmennystä - miten joku oikeasti voi toimia noin? Miten hän elää itsensä kanssa? KÄSITTÄMÄTÖNTÄ. Kuvitteleeko hän ihan todella toimineensa oikein? Miten hän nukkuu yönsä? Onko hän tältä planeetalta - onko jossain muualla universumissa erilaiset käyttäytymissäännöt? Onko hän kenties täysin sokea tyhmä ääliöpää? Pettymystä - miten olen antanut itseni jäädä näin alakynteen ja antanut jollekin mahdollisuuden kohdella itseäni näin surkeasti? Miksi en ole aiemmin pistänyt hanttiin, vaikka ihan selvästi joku kohtelee minua kuin pahempikin biatch?

Tapaan matkallani näitä arkkityyppejä. Jos olet joskus katsonut elokuvia, niin kuin ehkä olet, saatat tietää mitä tarkoittaa, kun tarinan päähenkilö, sankari, tapaa mentorin eli neuvonantajan. Saatat tunnistaa myös shapeshifterin, muodonmuuttajan. Tosielämän shapeshifterit ovat paitsi muille, myös itselleen epärehellisiä kaksinaamaisia tekopyhiä paskiaisia.

Tapasin tänään mentorini. Hän on vahva naishahmo, raivokkaan feministinen kuin Xena. On lisäksi lähestulkoon sattumaa, että hän sattui matkalleni. Koska olen naivistisen kohtalouskoinen tällaisina epämiellyttävinä hetkinä, väitän jopa, että kaikella on tarkoitus. Mentori liittoutui puolelleni ja luotan hänen kuin peruskallioon. Äiti Maa. Hän sparraa minusta supersankarin.

Niin että elkää huoliko, kyllä mää pärjään. Kannattaako asettua poikkiteloin tielleni, en suosittelisi. Ja sitä paitsi luotan universumiin. Kaikki paskiaiset kokevat ansaitsemansa kurjan lopun. Harmittaa, että en ole luottanut intuitiooni ja vaistoihini, sillä niillä olisin ehkä välttänyt tämän tilanteen. Mutta, kaikella on tarkoitus. Ehkäpä opetus on se, että älä anna miekkasi tylsyä tupessa liikaa, vaan pidä se terävänä. Koskaan ei tiedä milloin joku ******** ******* rupeaa hankalaksi.

Now Playing: Guitar Slingers - Hard To Handle

Viisaasti sanottua vihasta

Campbell's 'Hero's Journey' Monomyth

Hero's Journey

Ei kommentteja: