generated by sloganizer.net

sunnuntaina, joulukuuta 24, 2006

Suoraan joulupöydästä

Joulupöydässä keskusteltiin dokumentista, joka kertoi sotaa edeltävän ajan Suomesta, sekä monista muista aiheista, jotka koskettavat hyvin vähän (19)80-luvulla syntynyttä ihmistä. Koin aiheelliseksi lähteä hakemaan salaa suklaata, kun mummi huomautti että voisin sensuroida enemmän blogiani. Huolen aihe on myös se, että eihän (viikonloppuna pidettävä) bodycombat-ohjaajakoulutus vain häiritse opiskelujani. Veli, joka on lähdössä inttiin 8. päivä tammikuuta, on yhtä haltioissaan Hamina-puheista, "pääsee tyttöystäväkin sitten tanssiaisiin".

Lupaan ja vannon, että ensi joulun vietän korkeintaan viisikymppisten seurassa. Jos sanani syön niin mörökölli minut vieköön.

Luojan kiitos minua ei kuitenkaan ole suljettu erämökkiin viettämään joulua suvun kesken, vaan täältä Oulunsalosta on hyvät kulkuyhteydet sivistyksen pariin - pakenemme yön selkähän käymään hautuumaalla ja Haukiputaalla maailman ihanimman puolella.

Vaikka tämä joulu nyt on taas yhtä huokailua ja pakollista mitääntekemättömyyttä, on tässä puolensakin. Maailman ihanimman kanssa ruoskittiin toisemme joulusaunassa. Ilman häntä ja siskoa ja veljeä varmaan kilisi aika hyvin ja tapahtuisi ekologisesti sanottuna luonnollinen hajoaminen.

Joulu ei ole minulle mikään helppo pala. Vuosien varrella on milloin setä ja milloin isä ottanut kuppia. Vaikka TV-mainos sanoo, että "anna lapselle raitis joulu", niin se koskee kyllä myös meitä päälle kaksikymppisiäkin lapsia. Joulumieltäni kalventaa hieman luotettavasta lähteestä kuulemani huhut setäni repsahtamisesta alkoholin pariin. Toivottavasti hänen poismuuttonsa onnistuu aikataulun rajoissa, ja toivon sitä ihan rehellisesti itseni takia, koska en kaipaa enää yhtään muiden aiheuttamaa vitutusta. Menee hetki ennen kuin rupean enkelinsiipiä ripustamaan selkääni ja venyttämään myötätuntoani sen ihmisen takia. Ei tarvitse kiittää, mutta odotan saavani velkani takaisin.

Nyt kirjoitan tämän blogin osoitteen selkein kirjaimin isoille paperilapuille, jotta kaikille käy selväksi, miten tänne perisynnin pesäkkeeseen ja härskiyden sikiämispisteeseen oikein pääsee yli sukupolvien välisten kuilujenkin. Tai ehkäpä jätän väliin ja menen suoraan suklaarasialle.

Ei kommentteja: