generated by sloganizer.net

torstaina, joulukuuta 13, 2007

Asiaa kakasta

Elämässä jokainen on vuorollaan pulu ja patsas. Miten selvitä siitä, että vaikka olet tehnyt kaiken oikein ja parhaan tietämyksesi mukaan, sataa niskaasi saavikaupalla paskaa? Miten päästä yli siitä oivalluksesta, että maailma ei toimi aina oikeudenmukaisesti?

Kuvitteellinen tilanne:
Paavo Pomo on saanut kuulla, että hänen vaimonsa Sirkka lähtee Matti-muusikon matkaan. Paavo Pomoa ahistaa. Hän purkaa ahistuksensa Tero Työntekijään kertomalla valitsemiaan huonoja uutisia. Tero Työntekijää ahistaa, hän menee kotiin ja sanoo puolisoaan Terttua tyhmäksi lehmäksi. Terttua ahistaa. Terttu menee kauppaan ja haukkuu Kaisa Kassaneidin. Kaisa Kassaneitiä ahistaa. Kaisa Kassaneiti menee kotiin ja potkaisee Kerppu Koiraa. Kerppu Koira on ahistusketjun loppupää, tämän vitutuksen ravintoketjun viimeinen lenkki.

Myös ihminen itse voi pysäyttää tämän ahistusketjun - ja pelastaa jonkun viattoman koiran potkituksi tulemiselta. Jos joku vuodattaa selvästi aiheetonta ripulia harteillesi, älä työnnä sitä eteenpäin, vaikka se on ihmisille helppoa ja luonnollista ja se tapahtuu usein tiedostamatta. Ota kakka vastaan, pakkaa se huolellisesti ja heitä se jonnekin, missä se ei haise kenenkään nenään. Toinen vaihtoehto on laittaa kakka ämpäriin ja juosta ympäriinsä sitä esitellen, eli suomennettuna kertoa kaikille minkälainen kakkapää kakan on sinulle antanut. Tämä ei edistä sinun eikä kenenkään muunkaan hyvinvointia. Tällaisen toiminnan seurauksena yhä useampi koira tulee potkituksi.

Saadessasi kakkaa niskaan keskity muihin asioihin - hyväntuoksuisiin asioihin. Olemalla onnellinen olet kakan niskaasi kaataneen henkilön yläpuolella. Kakan kaataminen niskaan on alistamisen ja vallankäytön merkki - täytyy olla jonkun yläpuolella kakkaa kaataakseen, koska sehän valuu aina alaspäin. Sinun tehtäväsi on 1. ilmoittaa, että et halua enempää kakkaa ja 2. estää saamasi kakan valuminen alaspäin seuraavalle onnettomalle ravintoketjun lenkille. Jos saat kakkaa niskaasi, sinun ei tarvitse hymyillä kaatajalle eikä varsinkaan pyydellä anteeksi, vaan sinulla on oikeus ilmaista, että kakan hyväksytty hävitystapa on vessanpönttö. Älä alistu kenenkään pöntöksi.

Näillä ohjeilla voimme jokainen toimia puhtaamman sosiaalisen ympäristön puolesta, sekä antaa lajitovereillemme sellaista kohtelua jonka he itse ansaitsevat sen sijaan, että projisoisimme huonoa rakkauselämäämme, kökköä pelionnea tai saamiamme potkuja siskoihimme ja veljiimme.

Ei kommentteja: